Главният прокурор Иван Гешев и прокуратурата са прибрали част от материалните

...
Главният прокурор Иван Гешев и прокуратурата са прибрали част от материалните
Коментари Харесай

Стоилов: Гешев прибира дори столове и лаптопи от Бюрото за защита

Главният прокурор Иван Гешев и прокуратурата са прибрали част от материалните активи на Бюрото за отбрана, което с смяна в закона към този момент мина под шапката на правосъдното министерство. Това разгласи и упрекна по Би Ти Ви правосъдният министър Янаки Стоилов.

На въпрос какво ще каже за изказванията на държавното обвиняване, че ще сезира Конституционния съд как изпълнителната власт взема имущество на правосъдната власт, Стоилов разгласи иронично, че още преди да отнесе разногласието до Конституционен съд, Гешев към този момент работи и прибира движимо имущество. 

Правосъдният министър обясни, че прокуратурата се е възползвала от това, че Бюрото не е имало автономия и не е имало самото то материалните активи, които е употребило. Те били от бюджета на правосъдната власт и се водели на държавното обвиняване. Прокуратурата се възползвала и още преди да влязат в действие измененията в закона, те си прибрали огромно количество коли, взели даже дребни неща като столове и преносими компютри, изясни Стоилов. По негово мнение би трябвало да се прегледа случая и от Висшия правосъден съвет, тъй като той счита, че част от нещата са купувани с публични поръчки.

Стоилов разгласи, че Бюрото към този момент е вторичен разпоредник с бюджетни средства и има автономия, откогато е в правосъдното министерство.

Само преди дни зам.министърът на правораздаването Иван Демерджиев пък разгласи, че има сигнал за разпродаване на имущество на Бюрото за отбрана и, че това може да заплаши живота на охраняваните очевидци, По думите му ставаше дума за продажба на бронирани коли.  " Що се отнася до прекосяването на Бюрото по отбрана от държавното обвиняване  към Министерството на правораздаването, прокуратурата ни съдейства в някаква степен, работим с бързи темпове, но сега нямат надзор върху материалната база на структурата ", каза тогава Демерджиев.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР